Siggi Mar
WC 2013 2013 Siggi Wereld Kampioen met Artli frá Nordur Hvammi WC 2011 Siggi met Eilimi - WK 2011 Deutsche Internationale Meister met Eilimi von Lindenhoef / 2004 FT lid

Siggi Mar

Sigurður Marinusson (Siggi Mar) is professioneel trainer van IJslandse Paarden. Hij kwam als 15-jarige jongen onder de vleugels van meervoudig wereldkampioen Diddi. Daar leerde hij het vak. Hij bleek een natuurtalent en werd al op 18-jarige leeftijd in één adem genoemd met zijn grote leermeester en andere sterren.

Siggi werd gediplomeerd Félag Tamnigamanna (FT) trainer. FT is dé opleiding voor trainers van IJslandse paarden. Als trainer en wedstrijdruiter behaalde hij veel successen op IJsland en in Europa. Hij nam deel aan grote shows met IJslanders, onder andere op de Equitana en in Madison Square Garden in New York. In IJsland regiseerde hij de Hestadagar. In Duitsland trainde hij enige tijd voor Walter Schmitz, bij wie hij ook ervaring opdeed met andere paardenrassen. Verder was hij 10 jaar lang examinator voor de FT test en zat in het bestuur van LH.

Als wedstrijd ruiter behoort Siggi al bijna 30 jaar tot de wereldtop. Al meer dan 10 keer maakte Siggi deel uit van een WK-equipe, zowel voor IJsland als voor Nederland. Het WK 2011 sloot hij met Eilimi von Lindenhof af als Wereld Kampioen in de PP1, een onderdeel waarin hij op eerdere WK's al twee maal zilver in behaalde. In 2013 werd Siggi, nu met de bonte hengst Atli frá Norður-Hvammi, opnieuw Wereld Kampioen.

In de loop van de jaren heeft Siggi honderden paarden getraind en voorgesteld en (top)ruiters begeleid. Hij gebruikt aspecten uit verschillende trainingsmethoden, van de klassieke IJslandse rijstijl tot Natural Horsemanship en alles wat daar tussenin ligt.

Ondanks zijn opleiding en jarenlange ervaring vindt hij dat je nooit uitgestudeerd bent in de paardensport. Hij blijft kritisch op zijn eigen manier van werken en staat open voor nieuwe inzichten.