Training IJslandse Paarden
Ruim en licht stalgebouw Rijhal met eb en vloed bodem Veilige longeerkraal Altijd droge paddocks Aquatrainer bij PRNH Ligging in natuurgebied met weidegang en eindeloos buitenrijden

Training IJslandse Paarden

Strandhólar is een vertrouwd adres voor de training van uw IJslandse Paard.
Uw IJslander is bij Siggi in goede handen voor het inrijden, corrigeren en wedstrijd- en keuringklaar maken. De paarden staan in ruime, comfortabele boxen en gaan, afhankelijk van het weer, overdag naar buiten op de wei of in de altijd droge paddocks. Tijdens de trainingsperiode wordt ook goed gelet op de behoefte van het paard aan voedingsstoffen en wordt zo nodig het voerschema aangepast.

Siggi is gediplomeerd Félag Tamnigamanna (FT) trainer. Naast een natuurlijke gave om haarscherp te zien wat een paard in zich heeft, heeft Siggi jarenlang ervaring in het trainen van IJslanders en is daarin zeer getalenteerd en succesvol gebleken. Hij gebruikt aspecten van verschillende trainingsmethoden, van de klassieke IJslandse rijstijl tot Natural Horsemanship. Boven alles vind hij het belangrijk dat de paarden vrolijk blijven en hij forceert daarom nooit. “Trainen is investeren in de toekomst.”

Ook wat betreft voorbrengen heeft Siggi jarenlange ervaring. Honderden IJslandse paarden bracht hij voor. Zijn perfectionisme en oog voor detail zorgen ervoor dat de presentatie net dat beetje extra krijgt.

Voor de training van uw IJslander heeft Strandhólar een prachtige accommodatie met o.a. een rijhal waardoor de training nooit vertraging oploopt door slechte weersomstandigheden en een 250 m ovaalbaan.

We trainen ook bij Aqua Dynamics. Zij beschikken over een aquatrainer waarin de paarden onder deskundige begeleiding werken aan conditie , spieropbouw en souplesse. Dit is voor onze paarden een waardevolle toevoeging op de dagelijkse trainingsarbeid. Voor meer informatie zie https://aqua-dynamics.nl/