Clinics IJslandse Paarden

Clinics IJslandse Paarden

Siggi geeft trainingen, voor ruiters op ieder niveau. De lessen zijn individueel. De mogelijkheden van het paard - op grond van zijn bouw, spieren en mentale ontwikkeling - vormen het uitgangspunt. Respect voor het paard is daarbij het sleutelwoord.
Siggi heeft een scherpe blik voor de sterke en zwakke kanten van het paard en kan daardoor realistische doelen stellen. Samen met de ruiter zoekt hij naar oefeningen die het paard op dat moment goed kan uitvoeren en een stapje vooruit brengen in zijn ontwikkeling. Dit geeft vaak snel resultaat. Bovendien voorkomt deze manier van werken dat ruiter en paard een frustrerend gevecht aangaan. Zo'n gevecht komt immers vaak door een conflict tussen de vraag van de ruiter en wat het paard op dat moment aankan.
Door de jaren heen heeft Siggi veel (bekende) wedstrijdruiters begeleid. Hij was een aantal keer trainer/coach van de IJslandse equipe.

Op Strandhólar worden regelmatig cursussen aangeboden. Het zijn ééndaagse en weekend cursussen. Verder organiseren we drive-in drive-out middagen waarbij je alleen komt voor je les.

Siggi komt ook graag naar uw bedrijf om les te geven. U kunt van tevoren uw wensen voor een cursus bespreken. Het is wel belangrijk tijdig te reserveren!