Bemiddeling bij aankoop en verkoop van IJslandse paarden

Bemiddeling bij aankoop en verkoop van IJslandse paarden

Om uw droompaard te vinden kunt u Siggi een zoekopdracht geven. Hij reist regelmatig naar IJsland, waar hij het aanbod van IJslandse paarden voor u kan bekijken en uitproberen. Naast de bekende grote handelaren heeft hij adressen die minder bekend zijn. Deze methode van aankoop is al voor een aantal van onze relaties succesvol geweest. Siggi blijkt een neus te hebben voor het vinden van het juiste IJslandse paard, waarbij hij niet over een nacht ijs gaat. Hij herkent kwaliteit, maar ook alle verkooptrucs en gebreken. Hij spreekt de taal en kent de gewoontes, dat geeft een voordeel bij de onderhandelingen over de prijs en overige voorwaarden. Zo voorkomt u dat u een kat in de zak koopt. Wij helpen u ook graag met de invoerprocedure en informeren u over de kosten die daar bij komen kijken en regelen desgewenst de invoerdocumenten.

Voor de verkoop van uw IJslander bieden wij verschillende mogelijkheden, van het uitsluitend plaatsen van uw verkooppaard op onze website, tot het stallen op Strandhólar en trainen/doorijden van uw paard tijdens de verkoop periode. Graag bespreken wij met u de verschillende opties.
Wij hebben als uitgangspunt bij verkoop dat het paard moet passen bij de ruiter. Liever een iets langere verkoopperiode dan een paard wat na korte tijd weer te koop wordt aangeboden.

Ons actuele aanbod van verkooppaarden vind u onder www.strandholar.nl/ijslandse-paarden_te_koop/