Omgeving
Omgeving Omgeving Omgeving Omgeving Omgeving Omgeving

Omgeving

“One step closer to Iceland” zei Siggi toen we naar Camperduin verhuisden. Dat was hemelsbreed inderdaad het geval, maar ook figuurlijk. Wie zijn ogen dichtknijpt kan zich hier in IJsland wanen, met de dijk en de duinen als bergen op de achtergrond.

De eeuwenoude Hargerpolder is historische grond. Geen slootje loopt recht en de Hondsbossche zeewering verreist als een bergketen aan de horizon. Aan het eind van de dijk duiken de duinen op. “De Schoorlse Duinen” is een uniek natuurgebied. Met 7 km afstand tussen de zee en het achterland zijn het de breedste duinen van europa. Hier kun je nog paardrijden of wandelen zonder iemand tegen te komen. Hier schuil je in de luwte als het aan zee stormt en krijg je een kleurtje in de lentezon als het elders nog te koud is.

Natuurgebied De Putten ligt op een paar minuten rijden van Strandhólar. Door de aanwezigheid van brak water komen hier bijzondere vogelsoorten voor. Een walhalla voor de vogelaar.

En dan... het strand. Ook voor ons, die er dagelijks kunnen rijden, iedere keer weer bijzonder. De weidse verte geeft de paarden vleugels en de zee, soms bulderend, soms glad als een spiegel, blijft fascineren. Na een strandrit ben je gegarandeerd weer helemaal opgeladen.

In het aangrenzende pittoreske dorpje Groet zijn een aantal leuke eetcafés en restaurants. Ook is er een supermarkt en een bakkerij. Voor een groter winkelaanbod gaat u naar Schoorl, Bergen NH, Alkmaar of Schagen, allemaal binnen een straal van 10 kilometer.

Voor meer informatie over de regio klik hier.